δημος αργους

Δήμος Άργους – Εισαγωγή

Η αρχαιότερη πόλη της Ελλάδας

Είναι η κοιτίδα της Ελληνικής Ιστορίας και του Πολιτισμού. Είναι μια πόλη με ιστορία 5000 χρόνων. Είναι το Άργος. Εξερευνήστε το !

Λίγα λόγια για την ιστορία του

Σύμφωνα με τη μυθολογία, το “Φορωνικόν Άστυ” ιδρύθηκε από το γιο του βασιλιά των Πελασγών Ινάχου, τον Φορωνέα, ο οποίος έδωσε στην πόλη το όνομα του γιου του: Άργος.

Το βασίλειο του Άργους θα παίξει σημαντικό ρόλο σε όλη την περιοχή της Αργολίδας. Θα γνωρίσει τη μεγαλύτερη ακμή του στο τέλος του 7ου αιώνα π.Χ. επηρεάζοντας ολόκληρη την ανατολική Πελοπόννησο. Στον τόπο αυτό γεννήθηκαν και δημιούργησαν σπουδαίοι καλλιτέχνες, όπως οι ονομαστοί γλύπτες Αγελάδας και Πολύκλειτος.

Στη συνέχεια της ιστορικής του πορείας, το Άργος θα μπει στο ζυγό της ελληνικής, ρωμαϊκής, ενετικής, γοτθικής, σλαβικής, και βυζαντινής κυριαρχίας. Κατά τη βυζαντινή περίοδο, το Άργος θα αποτελέσει σημαντικό αγροτικό κέντρο αλλά θα κατακτηθεί από του Φράγκους, τους Ενετούς και τους Τούρκους ως και το 1821.

 

Το βασίλειο του Άργους

Το ιστορικό και αρχαιολογικό υπόβαθρο της πόλης του Άργους είναι σημαντικότατο. Το αρχαίο βασίλειο του Διομήδη και καταφύγιο του μυθικού Δαναού θα σας κατακτήσει με την πρώτη ματιά.

Μπαίνοντας στην πόλη θα αντικρίσετε τη μεγάλη πεδιάδα του Άργους, που φτάνει ως τη θάλασσα, και στη νότια πλευρά της τα τείχη του οχυρού του Άργους.

Αυτή ακριβώς η χαρισματική θέση της και η οικονομική της ανάπτυξη την κατέστησαν μια πανίσχυρη πόλη. Σήμερα είναι ένα πλούσιο αγροτικό κέντρο που διατηρεί ζωντανές τις μνήμες του παρελθόντος του.

Similar Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *